A szilvát sokféleképpen tudjuk felhasználni. Fogyaszthatjuk nyersen, aszalva, tehetjük süteménybe, vagy sült húsok mellé. Barátnőmtől a hétvégén kaptam egy szilvás süti receptet, gondoltam kipróbálom és megosztom Önökkel. Nagyon finom lett, hamar elfogyott. (tovább…)
A szilvát sokféleképpen tudjuk felhasználni. Fogyaszthatjuk nyersen, aszalva, tehetjük süteménybe, vagy sült húsok mellé. Barátnőmtől a hétvégén kaptam egy szilvás süti receptet, gondoltam kipróbálom és megosztom Önökkel. Nagyon finom lett, hamar elfogyott.
Hozzávalók 8 főre:
– 600 g szilva
– 300 g liszt
– 200 g kristálycukor
– 5 db tojás
– 150 g szobahőmérsékletű vaj
– 1/2 csomag sütőpor
– tetejére: 4 evőkanál kristálycukor ,1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy tálban kikeverjük a vajat cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk. Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a fahéjjal, majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.
Sütés:
170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.
Sütés közben a fahéj fűszeres, édes illatata lengi be az otthonunkat. Igazi őszi sütemény.