2023 március 24. péntek
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Epres-rebarbarás pite.

szerző: Szerkesztőség
2016.05.11.
kategória: Egyéb kategória
img_9766
Megosztás a Facebookon
Csütörtökön barátnőmtől kaptam egy kedves emailt:
„Szia Vica! Erről a receptről Te jutottál eszembe. Én biztosan kipróbálom majd! :-)” Vasárnap lévén gondoltam sütök valamit, ami nem mindennapi sütemény. (tovább..)

Csütörtökön barátnőmtől kaptam egy kedves emailt: „Szia Vica! Erről a receptről Te jutottál eszembe. Én biztosan kipróbálom majd! :-)”
Vasárnap lévén gondoltam sütök valamit, ami nem mindennapi sütemény. Ekkor jutott eszembe Ágnes barátnőm levele. Íme a recept, ami igazán nagyon különleges ízvilágú.
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
2 db egész tojás  

1 dl tej 

250 g tejföl

5 dkg cukor helyett lehet mézet, vagy nyírfacukrot is beletenni- ebből kevesebbet
10-15 dkg liszt
15 dkg rebarbara 

8 dkg eper kb. 5-6 db természetesen mérettől függően
Elkészítés:
A tojást, a tejet, a tejfölt, a cukrot és a lisztet egy tálba mérjük ki, és habverővel – én robotgéppel tettem, csomómentesre keverjük.
A rebarbarát és az epret megmossuk. A rebarbara zöld részeit levágjuk és kidobjuk. Vékonyan megpucoljuk úgy, mint a spárgát, ez azért fontos, mert ugyan olyan szálás. Majd 1 cm-es darabokra vágjuk, az epret kicsumázzuk és feldaraboljuk. 
Kisebb sütőtálat vajazzuk ki, és beleszórjuk a rebarbarát és az epret, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel és megforgatjuk benne. Ez után tejes keveréket a óvatosan ráöntjük. 
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A tésztát sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük. A sütés végére szépen felpúposodik a tészta, de az hamar össze fog esni, ne ijedjünk meg.
Tálalásnál a tetejét hintsük meg egy kis porcukorral.
 
Kellemes időtöltést kívánok a konyhában.
Szeretettel : Vica mama
 

 

 

 

 

Előző cikk

Rebarbara – zöldség vagy gyümölcs?

Következő cikk

Kedd 9. Beszélgetések a Tanne étteremben a Budakeszi Városközpontról

Következő cikk
image

Kedd 9. Beszélgetések a Tanne étteremben a Budakeszi Városközpontról

Ajánlott

kakukkhegy_kodben_

A ZöldPixel 2014 egy újabb díjazottja mutatkozik be, Kígyós Lajos Zsámbékról

8 év ago
dscf3944

BUDAKESZI ÜZENŐFAL. Csikós Gábor kérdése a szellemházról. A polgármester asszony válasza

7 év ago
260px-rheum_rhabarbarum

Rebarbara – zöldség vagy gyümölcs?

7 év ago
beolvasas0001

Mindig a jók mennek el. Elhunyt Gregus Éva

11 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem Széll Kálmán tér uszoda álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • 2 kép a készülő, gyönyörűséges Budakeszi Tanuszodáról 2023.01.11.
  • Fekete Stefán kalandos élete Budakeszitől Hawaii-ig 2023.01.10.
  • Coffee&Kids. Új kávézó nyílt Budakeszi Fő utcáján 2022.11.30.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Galéria
  • Gasztrokeszi
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!