Vasárnap a család férfi tagjai beköltöztek a konyhába, meglepetéssel készültek. Nagy sürgés-forgás, jó hangulat volt. Mi lányok az illatokból arra következtettünk, hogy halat sütnek.
Bazsalikomos tiszai harcsa szilvával és citromos vajjal
Vasárnap a család férfi tagjai beköltöztek a konyhába, meglepetéssel készültek. Nagy sürgés-forgás, jó hangulat volt. Mi lányok az illatokból arra következtettünk, hogy halat sütnek.
Valóban és milyen finom lett!
Hozzávalók:
• tiszai harcsa derék filé
• szilva
• citrom
• fokhagyma
• póréhagyma
• vaj
• olívaolaj
• só
• fehér bors
Elkészítés:
A halat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. Nem szeretjük az alufóliát, ezért inkább kerámia sütőtálat használunk. A tál aljára vajat teszünk, erre tesszük rá a halat. Majd a szilvát, hagymákat a hal köré rétegezzük. A bazsalikomot és a vaj darabkákat tetszés szerint helyezzük el a tetején. Mikor már majdnem kész, egy fél citrom levével meglocsoljuk, és még egy picit pirítjuk.
A hal rendkívül egészséges, hiszen ásványi anyagokban gazdag. Magas a foszfor-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint A, D, B2 és B6-vitamin-tartalma. Ezen kívül a halhús jelentős omega-3 zsírsavforrás, zsírsavat a szervezet nem tud előállítani, így táplálék formájában kell a szervezetbe jutatni. Fogyasszuk rendszeresen, de azért mértékkel!
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Vica mama