2021 március 6. szombat
A Mi kisvárosunk
Nincs találat
View All Result
  • Főoldal
  • Hétköznapjaink
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Galéria
  • Vájt fül
A Mi kisvárosunk
Kezdőlap Egyéb kategória

Bazsalikomos tiszai harcsa szilvával és citromos vajjal

szerző: Szerkesztőség
2017.08.25.
kategória: Egyéb kategória
img_0619
Megosztás a Facebookon
Vasárnap a család férfi tagjai beköltöztek a konyhába, meglepetéssel készültek. Nagy sürgés-forgás, jó hangulat volt. Mi lányok az illatokból arra következtettünk, hogy halat sütnek. 

Bazsalikomos tiszai harcsa szilvával és citromos vajjal
Vasárnap a család férfi tagjai beköltöztek a konyhába, meglepetéssel készültek. Nagy sürgés-forgás, jó hangulat volt. Mi lányok az illatokból arra következtettünk, hogy halat sütnek. 
Valóban és milyen finom lett! 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:
• tiszai harcsa derék filé
• szilva
• citrom
• fokhagyma
• póréhagyma
• vaj
• olívaolaj
• só
• fehér bors 
 
Elkészítés:
A halat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. Nem szeretjük az alufóliát, ezért inkább kerámia sütőtálat használunk. A tál aljára vajat teszünk, erre tesszük rá a halat. Majd a szilvát, hagymákat a hal köré rétegezzük. A bazsalikomot és a vaj darabkákat tetszés szerint helyezzük el a tetején. Mikor már majdnem kész, egy fél citrom levével meglocsoljuk, és még egy picit pirítjuk.  
 
A hal rendkívül egészséges, hiszen ásványi anyagokban gazdag. Magas a foszfor-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint  A, D, B2 és B6-vitamin-tartalma. Ezen kívül a halhús jelentős omega-3 zsírsavforrás, zsírsavat a szervezet nem tud előállítani, így táplálék formájában kell a szervezetbe jutatni. Fogyasszuk rendszeresen, de azért mértékkel!
 
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel: Vica mama
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

Ma elkezdődött a Budakeszi Tanuszoda építése

Ma elkezdődött a Budakeszi Tanuszoda építése

2021.03.05.
Budakeszi plébánosok  nevei 1699-2021 között

Budakeszi plébánosok nevei 1699-2021 között

2021.02.04.
Előző cikk

BUDAKESZI PORTRÉK. Poczik Ferenc Budakeszin nemesítette a Pannónia Kincse csemegeszőlőt. Gyöngyösön utcát neveztek el róla

Következő cikk

Soha ne add fel!

Következő cikk
image

Soha ne add fel!

Ajánlott

gyerekhosszu

Nagyszabású, több helyszínes gyermeknap lesz Budakeszin

8 év ago
img_0204

Levendulás vajas keksz

5 év ago
taplalkozasi_piramis_580kesz

Hogyan tehetjük egészségesebbé ételeinket?

8 év ago
img_8467-1

Padlizsánkrém télire

5 év ago

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

Címkék

cba környezetvédelem álomvölgy
A Mi kisvárosunk

Budakeszi Családi Magazin Budakesziről, budakeszieknek

Follow us on social media:

Legújabb hírek

  • Ma elkezdődött a Budakeszi Tanuszoda építése 2021.03.05.
  • Budakeszi plébánosok nevei 1699-2021 között 2021.02.04.
  • Budakeszire is megérkezett az Oranges Oil Company! 2020.11.11.

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Hétköznapjaink
  • Interjúk
  • Környezetünk
  • Lélek-melengető
  • Portrék
  • Természetfotósok
  • Vájt fül

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!

Nincs találat
View All Result
  • Home
  • Környezetünk
  • Gasztrokeszi
  • Interjúk
  • Hétköznapjaink
  • Lélek-melengető
  • Vájt fül
  • Természetfotósok
  • Civilek, Lokálpatrióták
  • Családok völgye

© 2020 A MI kisvárosunk - Minden jog fenntartva!